CRISTAL ALKEN

Toen we 35 jaar geleden op 4 augustus 1983 met het Hoekske van start gingen, wisten we onmiddellijk welke pils we wilden verkopen : Jupiler !

We verkochten ook niet zo maar pintjes… want als eersten in Heist leerden we hoe een pintje van ’t vat volgens de regels van de kunst moest getapt worden.

Vanuit die missie deelden we dan ook deze kennis met onze klanten. Meer zelfs : we leerden ze proeven en tappen. Tijdens de inmiddels legendarische tapcursussen , waar “half Heist” aan deelgenomen heeft, creëerden we als het ware allemaal kleine ambassadeurs, die ijverden voor goed getapte Jupilers. Onder hen waren ook menige latere kafeebazen…

Intussen is er veel veranderd…. Waar vele uitbaters destijds geen heil of “meer omzet” zagen in goed getapte pintjes, wordt nu bij vele collega’s in Heist en ver erbuiten getapt zoals het hoort… Missie volbracht!

Voor ons dus hoog tijd om ook die lat weer wat hoger te leggen….
De kogel is door de kerk…of beter : door den berg. 

Samen met brouwerij Cristal Alken wordt er geïnvesteerd in een nieuwe, moderne tapinstallatie met CFT-tapkranen en 2 biertanks met elk een inhoud van 1000 liter. Voor gans Belgie zullen wij pas het 4e kafee zijn met deze toch wel unieke en innoverende installatie !
We zijn met deze beslissing zeker niet over 1 nacht ijs gegaan…ze is weloverwogen, ze is geproefd en getest geweest en we willen je de volgende jaren overtuigen van zowel de kwaliteit en de smaak van het CRISTAL ALKEN pintje als van de sublieme tapinstallatie! Het Cristal pilsje werd nog maar net uitgeroepen tot Country winner categorie Czech- style Pale en zoals reeds gezegd: de tapinstallatie kent in deze omstreken zijn evenaring (nog) niet. 

  •  Met Cristal Alken kiezen wij voor de allereerste pils van lage gisting die in België gebrouwen werd …het is een lekkere pils die met een EBU (European Bitterness Unit) van 28 best wel pittig kan genoemd worden… En gezien wij zelf heel graag pintjes drinken, zal je begrijpen dat de smaak voor ons bijzonder belangrijk was. Cristal Alken voldoet volledig aan onze eisen…meer nog : wij geloven dat het met voorsprong op dit moment het lekkerste pintje is in dit land !
  • Van in den beginne stelden we hoge eisen aan onze tapsters en tappers inzake de tapkunde. Bovendien vinden wij ook de hygiëne van het biertraject zeer belangrijk . Daarom nam de twijfel nog meer af toen we de CFT tapkranen in werking konden zien… Deze kranen werden ontwikkeld in Nederland en zorgen ervoor dat het bier van in het vat of de tank gekoeld tot in het glas komt.. M.a.w. er zijn geen opwarmingspunten meer onderweg naar het glas, waardoor de kans op besmetting nihil wordt. Bovendien komt het getapte pintje steeds met de juiste temperatuur in je glas..
  • Maar de absolute kers op de taart zullen onze twee tanks zijn. Het verse bier wordt rechtstreeks met een tankwagen vanuit de brouwerij in onze tanks overgepompt. Om het tot in uw glas te krijgen is er voortaan geen CO2 gasdruk meer nodig. Oververzadiging van het bier is technische onmogelijk. De pils is dus niet alleen ultra-vers, maar ook nog eens perfect van smaak…

De omschakeling zal niet zonder slag of stoot gaan…vanaf maandag 29 oktober 14 h sluiten wij het café tot en met woensdag 31/10. ’s Avonds is het dan overigens ook teerfeest van spaarkas ’t Hoekske (parochiezaal Heist-station). Samen met onze nieuwe pils Cristal Alken zullen we je vanaf 1 november weer verwelkomen...

Wij zullen nog een aantal acties op het getouw zetten om je kennis te laten maken met zowel het bier als de installatie. Maar als je nu al vragen hebt, aarzel zeker niet om ze te stellen…

schol!